Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama Ve Gizlilik Politikası

ADA YABANCI DİL KURSLARI ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ LTD ŞTİ

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA VE GİZLİLİK POLİTİKASI

Ada Yabancı Dil Kursları Özel Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. (“Şirket veya Veri Sorumlusu”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında ve tarafımızca işletilmekte olan 770edu.com internet sitesi ile online eğitim platformunun (“İnternet Sitesi”) işletilmesi sırasında, işlenen kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgiler ile sizlerin deneyimini geliştirmek için faydalandığımız çerezler (cookies), pikseller, gifler gibi bazı teknolojiler (“çerezler”) hakkında temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir.

Şirketimiz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) 10. Maddesinden doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimiz ve sunduğumuz hizmetlerden yararlanan öğrenciler ile İnternet Sitemizi kullanan 3. Kişilerin (“Kişisel Veri Sahibi”) dikkatine sunar. Şirketimiz işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama ve Gizlilik Politikası metnini (“Aydınlatma Metni”) yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

1. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMASININ YASAL DAYANAĞI

Müşterilerimiz ve sunduğumuz hizmetlerden yararlanan öğrenciler ile İnternet Sitemizi kullanan 3. Kişilerin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür. Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

2. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ TOPLANMASINDA KULLANDIĞIMIZ YÖNTEMLER

İnternet sitemiz 770edu.com ile online eğitim platformundan işlem yapan müşterilerimizin ve sunduğumuz hizmetlerden yararlanan öğrenciler ile İnternet Sitemizi kullanan 3. Kişilerin verdikleri veriler, müşterilerimizin, sunduğumuz hizmetlerden yararlanan öğrencilerin veya İnternet Sitemizi kullanan 3. Kişilerin açık rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Şirketimiz tarafından elektronik ortamda çerezler, Üyelik Sözleşmesi kapsamında verilen bilgiler, Mesafeli Satış Sözleşmesi kapsamındaki bilgiler, e-posta, elektronik ortamda yapılan diğer yöntemler ile online eğitim hizmetinin verilmesi ile bağlantılı olarak interaktif ders katılımı sırasında dersin kaydedilmesi yolu ile işlenmektedir.

Şirketimize ait olan 770edu.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır. Çerezler sanal dünyada geniş çerçevede kullanılan ve web tarayıcılarının otomatik ön kabule tanımlanması sebebiyle ziyaretiniz ile ilgili cihazınızın dil, ayarlar vb. bilgilerinin hatırlanmasına yardımcı olan teknolojilerdir.

770edu.com web sitesi ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Aydınlatma Metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

770edu.com web sitesinin çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. 770edu.com web sitesi size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.

770edu.com web sitesi çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

770edu.com web sitesinde (i) zorunlu çerezler, (ii) işlevsel ve analitik çerezler, (iii) oturum kimliği çerezi ve (iv) kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Zorunlu çerezler internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi ve kullanıcıların sitede sunulan hizmetlerden ve gezinme özelliklerinden yararlanmaları için tutulmaları mecburi çerezlerdir. İşlevsel ve analitik çerezler ise dil, bölge gibi tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin kullanımının geliştirilmesi, sitenin ilgili kişinin isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi gibi amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir.

Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

3. İNTERNET SİTEMİZDE KULLANILAN ÇEREZLER

770edu.com web sitesinde genelinde Zorunu Çerezler zorunlu olmalarından dolayı İşlevsel ve Analitik Çerezler, Oturum Çerezleri ve Kalıcı Çerezler de yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/online eğitim platformu kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/online eğitim platformu oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

770edu.com web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/ online eğitim platformu üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/ online eğitim platformunun nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini/ online eğitim platformu nasıl kullandığınızı tespit etmek için de işbu çerezler kullanılmaktadır.

770edu.com web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, online eğitim platformunu ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/online eğitim platformuna ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/ online eğitim platformuna yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir.

770edu.com web sitesi ayrıca Google, Inc. tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini ve/veya online eğitim platformunu nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:

Google Chrome

:

Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, "kilit işareti"ni tıklayarak, "Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer

:

Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox

:

Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera

:

Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari

:

Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

 

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger).

4. KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI AMACI

Şirketimiz, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi aşağıda sıralanan amaçlarla kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir:

  1. 770edu.com web sitesi/online eğitim platformu üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
  2. 770edu.com web sitesi/online eğitim platformu üzerinden online eğitim hizmetinden yararlanan öğrencinin kimlik bilgilerini teyit etmek,
  3. 770edu.com web sitesi/online eğitim platformu üzerinden yürütülen eğitim hizmetlerine ilişkin interaktif ders kayıtlarını tutabilmek ve ders tarihinden itibaren 5(beş) gün sistemde saklayarak hizmetten yararlanan öğrencilerin erişiminde bulundurabilmek,
  4. İletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
  5. Üyelik Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ve/veya hizmetten yararlanan öğrenciler ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek, akdedilen sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
  6. Elektronik veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
  7. Üyelik Sözleşmesi, Mesafeli Satış Sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ilgili maddeleri tahtında kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
  8. Müşterilerimize ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilere daha iyi hizmet sağlayabilmek, müşterilerimizin ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilerin sunduğumuz hizmetten yararlanma imkanları ile deneyim ve tecrübelerini ilgi dikkate alarak ilgilenebilecekleri online eğitim hizmetlerimiz hakkında müşterilerimize ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilere bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,
  9. Müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya online eğitim platformundan sunduğumuz hizmetlerden yararlananları tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
  10. Anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilere öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili onları bilgilendirebilmek,
  11. Hizmetlerimiz ile ilgili müşteri ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilerin şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
  12. Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek.

4. KİŞİSEL VERİ GÜVENLİĞİNİN SAĞLANMASI

Şirketimiz ile paylaşılan kişisel veriler, Şirketimiz gözetimi ve kontrolü altındadır. Şirketimiz, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

5. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Müşterilerimize ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilere ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterilerimizin ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilerin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Şirketimiz sorumlu değildir.

Kişisel verileriniz Şirketimiz hissedarlarıyla, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ve/veya hizmetten yararlanan öğrencilere ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalar arası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri ve hizmetten yararlanan öğrencilerimizin memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

6. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN HAKLARINIZ

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar Şirketimizin yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

  1. İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. İşlenmişse bilgi talep etme,
  3. İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  5. Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  6. KVKK 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  7. Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  8. Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

Haklarınızı kullanmak için Şirketimize Başvuru formu için tıklayınız.

Başvuru konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.            


Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, ilgili departmana ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 (otuz) gün içerisinde yanıtlanır. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde, gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere eğer mümkünse talebin yapıldığı usul vasıtasıyla size iletilir.        
 

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca Şirketimizin kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Şirketimizin yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin ve/veya hizmetten yararlanacak öğrencilerimizin Şirketimiz ile doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir.

Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde veya bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için bilgi@770edu.com e-posta adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilir, verilerinizi güncellemenizi sağlayabilirsiniz